"Газпром" відмовився від половини потужностей "Турецького потоку", повідомив керівник "Газпрому" Олексій Міллер під час Петербурзького міжнародного газового форуму.

Потужність труб складе до 32 мільярдів кубометрів газу, "з урахуванням тих потужностей, які заявлені на півночі", - уточнив Міллер.

Чиновники міністерства енергетики Туреччини заявили агентству Reuters, що плани "Газпрому" щодо скорочення потужностей не вплинуть на енергопостачання країни.

Туреччина все ще має намір закупити 15 мільярдів кубометрів російського газу.

Читайте також: "Газпром" визнав зрив будівництва "Турецького потоку"

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

"Турецький потік" прийшов на зміну проекту "Південний потік", який заморозили на тлі загострення відносин Росії з Європою. Планується, що газопровід пройде по дну Чорного моря до Туреччини, а звідти його прокладуть до Греції.

Спочатку передбачалося, що потужність газопроводів складе близько 60 мільярдів кубометрів газу на рік.