2 мільярди доларів втратили російські компанії внаслідок бойкоту російських товарів в Україні із серпня 2013 року до липня 2015, повідомляють у Асоціації постачальників торговельних мереж. Російський бюджет втратив 2014 року 380 мільйонів доларів, за які російська влада могла б купити 39 винищувачів МіГ-29. За 2015 рік російський бюджет не доотримав 720 мільйонів доларів податків, за які міг би придбати 361 танк Т-90.

"Це дуже хороший результат. Коли українці починали бойкот, ніхто й не думав, що він буде настільки масовим і дозволить досягнути таких результатів. Зараз бойкотувати російські товари стало складніше, бо виробники з країни-окупанта почали маскуватися – вказують на обгортках своєї продукції інші штрих-коди. Нерідко – навіть українські", - говорить "Знай" економіст Владислав Загородній.

Читайте також АЗС заробляють на кожному літрі пального 3 гривні, а мали б - 1,5 гривень - експерт

На державному рівні Україна ввела санкції проти Росії 17 вересня цього року. Вони передбачають заборону в'їзду на нашу територію деяких росіян, обмеження роботи близько 100 російських фінустанов і компаній, а також певних груп товарів.

"Це через два роки після окупації росіянами Криму та наступу на Донбас. До речі, блокують поставки товарів у Крим зараз знову прості люди, а не влада. Натомість влада думає, як реструктуризувати борг у 3 мільярди доларів перед росіянами, який 2013 року взяв Янукович. Якщо наш уряд справді почне віддавати цей одіозний борг, то цим зведе нанівець всі старання українських волонтерів і активістів і таким чином компенсує цим всі збитки росіян", - вважає експерт.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще