Україна посіла перше місце серед найбідніших країн Європи. Такі результати дослідження швейцарської компанії Creduit Suisse. За її даними, на кожну особу в Україні припадає $1437

На другому місці Білорусь - $1551, на третьому Молдова $3104.

Найзаможнішими є громадяни Швейцарії - $576. Також найбільш забезпечені громадяни Ісландії, Люксембургу, Норвегії та Великобританії.

Creduit Suisse вираховувала показник грошового забезпечення людини, враховуючи ціну приватного нерухомого майна, акцій, депозитів тощо.

"Це не дивно, що Україна посіла останнє місце в цьому рейтингу. Адже останні два роки ситуація із економікою в нас просто катастрофічна, реформ немає, гривня девальвувала у кілька разів, відтак багато власності українців знецінилося, купівельна спроможність впала", - говорить "Знай" Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Читайте також "Восени гривня укріпиться, але ненадовго" - експерт

За його словами, статус найбіднішої країни не означає, що в Україні найнижчі можливості для активного населення і бізнесу.

"У Західній Європі нерідко заздрять можливостям, які є в Україні. Тут за рік можна стати мільйонером. Правда, так само за рік можна втратити все. В Україні багато ніш для бізнесу лишаються порожніми або не до кінця заповненими. Тому якщо правильно організувати свій бізнес, можна непогано заробити", - каже експерт.