У жовтні державний борг сягнув $70.7 млрд. Це на 860 млн. більше ніж було у січні цьогоріч. Про це повідомляють в Держкомпослуг.

"Єдине, що могло б трохи змінити ситуацію, так це третій транш Міжнародного валютного фонду. Раніше йшлося, що вони дадуть позику близько 1,7 мільярдів доларів. Звісно, ця сума не є великою, однак вона зменшує витрати на обслуговування кредитів", - говорить "Знай" Дмитро Боярчук, директор консалтингом компанії "Кейс- Україна".

За його словами, кредитування України Міжнародним валютним фондом є не лише фінансовою підтримкою, а й сигналом, що в Україну можна вкладати гроші.

"МВФ позичає лише під реформи. Їхня позика свідчить про те, що реформи у нас йдуть. Отже можна надалі очікувати кредитів від Сполучених Штатів Америки та Євросоюзу", - каже експерт.

Читайте також Якщо ПДВ знизять до 13 відсотків, скоротиться інфляція - експерт

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Проте Міжнародний валютний фонд скоротив роботу своєї місії в Україні і ще й досі не прийняв остаточного рішення про виділення кредиту.

"Зазвичай МВФ затверджує позику менше місяця. Винятком став лише жовтень-листопад. Думаю, основною причиною затягування виділення допомоги є те, що наша влада нічого не робить у податковій сфері. Вже б мала бути податкова реформа, а її навіть не почали обговорювати. Не останнім фактором є і ситуація із Шокіном. З одного боку, його хочуть позбавити посади, з іншого він робить резонансні заяви про затримання впливових людей. Такі дії поки сповільнюють роботу МВФ над нашим питанням", - каже Боярчук.