Співробітники зоопарку у англійському місті Пейтон отримали несподіваний клопіт. У самця горили на ім'я Пертінакс розболівся зуб.

Аби не запускати проблему і допомогти улюбленцю відвідувачів зоопарку, Пертінакса вирішили відправити до стоматолога, пише ВВС.

Діагноз дантиста був невтішний - запалення зубного каналу. Довелося серйозно лікувати і для цього тварину змусили сісти, точніше лягти, у стоматологічне крісло.

Аби таке делікатне лікування відбулось без шкоди для здоров'я тварини та, насамперед, лікарів, 179-кілограмовому Пертінаксу дали загальний наркоз. До стоматолога горилу транспортували одразу кілька співробітників зоопарку.

Читайте також: ТОП-10 страв "із мавпочкою" до новорічного столу

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

У підсумку операція тривала 40 хвилин, і проблему було ліквідовано. Вже наступного дня пацієнт повернувся у вольєр.

До речі, у природі мавпи дбають про свої зуби і чистять їх різним знаряддям. Найоригінальніший спосіб у мавп Таїланду, які мешкають серед людей: вони чистить зуби людським волоссям.