У Мінфіні прокоментував рішення Лондонського суду на користь Російської Федерації у справі "борг Януковича".

Суддя чітко охарактеризував акти економічної, політичної і військової агресії, вчинені Росією проти України, як такого, що "викликає глибоке занепокоєння". Як вказав Суддя, "... перед судом є багато матеріалу, який обґрунтовує позицію України щодо російського тиску і в кінцевому підсумку військових дій...", - йдеться в офіційній заяві Міністерства фінансів.

З судової заяви стає ясно, що українську позицію вважають сильною, але мало обгрунтованою. Англійське законодавство забороняє судді брати в розрахунок агресивну політику Росії. І хоча суддя погодився з українською стороною, що ці протиправні дії вкрай негативно впливають на можливості виконувати зобов'язання за облігаціями, все ж це не вплинуло на хід справи.

Але це був лише перший етап розгляну. Україна і надалі буде послідовно відстоювати свої інтереси, використовуючи всі можливості права Англії.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Лондонський суд вирішив зобов'язати Україну виплатити Росії три мільярди доларів. Україна незабаром оскаржить це рішення, суддівський склад погодився "заморозити" своє рішення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще