Льотчиця та народний депутат України Надія Савченко не скаржиться на умови утримання в Новочеркаському СІЗО-3, про це повідомив її адвокат Марк Фейгін. Попередні слухання кримінальної справи призначено на четвер у Донецькому міському суді (Ростовська обл.).

"Зустріли Надію. Її везли 12 годин до Воронежа. Потім 4 дні вона сиділа в СІЗО у Воронежі. Потім до Новочеркаська. У неї все гаразд... Умови утримання в СІЗО-3 в Новочеркаську нормальні. Надія не скаржиться", - написав адвокат в "Твіттері" в четвер вранці.

Він також оприлюднив фотокопію графіка засідань Донецького міськсуду, з якого випливає, що в четвер інших справ, окрім справи Н.Савченко, цей суд не розглядає.

Крім того, засідання відбувається із посиленими заходами безпеки. "Периметр суду в Донецьку оточений поліцією, людей до суду не підпускають. Ну, безпека самого суду цілком гарантована". Повідомив М. Фейгін, вони разом з іншим адвокатом Миколою Полозовим перебувають усередині суду.

Читайте також: Сестра Савченко не поїде на суд у російський Донецьк

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Під час засідання сторони мають заявити клопотання, після розгляду яких суд призначить дату розгляду справи по суті. Слухання будуть закритими для журналістів.

Як повідомлялося, Н.Савченко в четвер вранці доправлено до Донецького міського суду, де відбудуться попередні слухання. Судове засідання за участю сторін буде закритим.

25 липня Н.Савченко було доправлено до слідчого ізолятора номер 3 міста Новочеркаську (Ростовська обл.).