Міністр закордонних справ Німеччини заявляє, що ситуація на сході України є "вибухонебезпечною", мають бути проведені термінові переговори для запобігання "нової військової ескалації".

Про це Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив в інтерв'ю, опублікованому 16 серпня у виданні Bild am Sonntag.

За його словами, він запропонував, щоб представники Києва та проросійських сепаратистів негайно зустрілися з представниками Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) для проведення переговорів щодо зниження напруженості на Донбасі.

За даними штабу АТО, на початку тижня, 10 серпня, проросійські бойовики за підтримки важкої броньованої техніки, танків та БТРів атакували позиції українських військових поблизу Старогнатівки. Цього тижня було також зафіксовано рекордну кількість обстрілів позицій сил АТО від лютого – ухвалення Мінських угод.

Читайте також: Спецслужби США шпигували за Штайнмаєром - WikiLeaks

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Угоди, підписані в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню, проте обидві сторони конфлікту повідомляють про щоденні обстріли і звинувачують одна одну у порушенні угод.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.