Кабінет міністрів створив Державну службу України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Відповідна постанова Кабміну № 736 опублікована на "Урядовому порталі".

Державна служба з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя буде центральним органом виконавчої влади. Кабмін буде координувати і спрямовувати її діяльність.

"Уряд забезпечує формування та реалізує державну політику з питань, пов'язаних з Автономною Республікою Крим та Севастополем", - зазначається в постанові.

Читайте також: Генпрокуратура візьметься за французьку депутатку, що відвідала Крим

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Зазначається, що дана служба буде забезпечувати формування та реалізацію державної політики з усіх питань, що пов'язані з Кримом. Вона створить умови для вільного розвитку кримськотатарської мови та мов інших корінних жителів окупованого півострова.

Служба також сприятиме задоволенню національно-культурних, освітніх потреб, розвитку етнічної самобутності корінних народів і нацменшин, які проживають на території окупованого Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна має намір збільшити вартість електроенергії, яка постачається в Крим.