Печерський районний суд Києва арештував рахунки 14 офшорних компаній. Всіх їх пов'язують з бізнесменом-утікачем Сергієм Курченком.

Відповідне рішення суд опублікував у єдиному реєстрі державних судових рішень від 12 жовтня, передає "Нromadske.tv".

Рішення винесли у справі по зрідженому газу. Рахунки офшорних компаній відкриті у двох латвійських банках - ABLV Bank и Regionala investiciju banka.

Курченко, відповідно до інформації Генеральної прокуратури, через компанії купував зріджений газ "для потреб населення" на спеціальних аукціонах за зниженими цінами. Для прикриття махінацій він використовував "Укрхарківргазпостачання-2009", "Луганськпропангаз", "Харків-СПБТ", "ГазУкраїна-2009", ООО "ГазУкраїна-2020", "Запоріжгаз-2000", "Черкаси-Газпостач".

Після цього бізнесмен продавав цей газ вже за ринковими цінами.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: Печерський суд арештував елітну яхту Курченка

Обвинувачення вважає, що Курченко діяв за попередньою змовою зі співробітниками "Нафтогазу" і цим самим наніс державі збитків на суму більш мільярда гривень.

У документі не вказуються суми, які містились на арештованих рахунках компанії.

Печерський суд виніс рішення, основуючись на конвенції Ради Європи про відмивання та конфіскація доходів, отриманих злочинним шляхом.