Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що українському бізнесменові Дмитру Фірташу вручили повістку на допит. Про це він розказав в інтерв'ю Українській правді.

"Вручили (повістку. - Прим.ред.). Він звернувся до нас у зв'язку з тим, що у нього є обмеження щодо виїзду. Мовляв, як тільки - так відразу", - зазначив він.

На питання, чи фігурує у справах щодо Фірташа екс-глава АПУ Сергій Льовочкін, Аваков сказав: "Льовочкін у справах безпосередньо не фігурує. Він фігурує в одному з епізодів і має повістки, за якими не з'являється, користуючись тим, що він народний депутат - в одному з епізодів щодо вбивства Калашнікова".

Нагадаємо, Дмитро Фірташ був затриманий у Відні 12 березня 2014 року за запитом американського Федерального бюро розслідувань, поміщений у слідчий ізолятор і звільнений під підписку про невиїзд після внесення застави в 125 млн євро.

У жовтні ЗМІ писали, що суд Відня дозволив Фірташу покинути Австрію і що він збирається повернутися в Україну.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Ахметов і Фірташ розділять між собою "Опоблок" - політолог

В червні звернулося до ГПУ з пропозицією внести в парламент подання про примусовий привід на допит Льовочкіна у зв'язку з розслідуванням справи про вбивство екс-народного депутата від фракції "Партії регіонів" Олега Калашнікова.

Калашніков був застрелений на порозі власної квартири в житловому масиві Виноградар у Києві 15 квітня 2015 року.