Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти виконавчого директора "Центру з протидії корупції" Дарії Каленюк. Сьогодні активістка отримала повістку на допит в СБУ.

"Я зателефонувала слідчому, номер якого був вказаний в повістці. Коли я спитала, на підставі чого мене викликають на допит, було сказано, що саме через інтерв'ю вашому виданню. Подробиці розповім, як тільки вийду", - пояснила Каленюк "Знай".

Спочатку активістка повідомила про виклик на допит зі своєї Фейсбук-сторінці.

"Про всяк випадок тут напишу: йду зараз на допит в СБУ. Кажуть, що ГПУ порушила кримінальну справу на підставі мого інтерв'ю і викликають мене, як свідка. Оскільки ГПУ зазвичай не порушує кримінальні справи на підставі моїх заяв про злочини, де ми описуємо і структуруємо факти про корупцію (наприклад, по Мартиненку), то відкриття провадження ГПУ на основі мого інтерв'ю виглядає для мене цього разу дуже дивним. Про результати напишу тут", - написала Каленюк.

"Знай" відстежуватиме перебіг справи й вважає нейприйнятним тиск на громадських діячив через висловлювання в ЗМІ.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що "Центр з протидії корупції" активно коментував процес набору незалежних детективів у Національне антикорупційне бюро й наразі критикує генпрокурора за відмову забезпечити незалежний відбір антикорупційного прокурора. Заступник Шокіна Юрій Севрук вже погрожував керівництву організації судовим позовом "за розповсюдження неправдивої інформації".

Читайте за темою: "Стара гвардія" Генпрокуратури погрожує активістам судом через критику