Україна стане предметом торгу на наступних переговорах Кремля з європейськими лідерами щодо коаліції довкола Сирії, пише у колонці New York Times Максим Трудолюбов.

Автор пише, що з огляду на останні події, які відбуваються в Європі та на Близькому Сході, а також на військову кампанію Росії у Сирії, конфлікт на сході України та питання Криму відійшли на другий план.

Президенту РФ Володимиру Путіну як "майстру маніпуляцій надзвичайними ситуаціями" вдалося скористатися терористичними актами у Парижі для зближення із Заходом, пише автор.

"Після спільних французько-російських авіаударів по позиціях угруповання "Ісламська держава" у Сирії минулого тижня Росія тепер де-факто союзниця Заходу", - пише Трудолюбов.

За його словами, Путін знову виходить на міжнародну арену саме в той момент, коли європейські країни перебувають у стані надзвичайної ситуації. І він вимагатиме від Заходу поступок.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Путін може почати нову повномасштабну війну - Bloomberg

"Коли справа знову дійде до перемовин між російськими та західними дипломатами, Кремль напевно буде просувати ідею партнерства щодо Сирії в обмін на поступки щодо України", - пише автор.

Щодо того, якими ці поступки мають бути, все цілком зрозуміло – переписана Конституція, встановлення прокремлівського уряду та врегулювання конфлікту таким чином, щоб тримати Україну в орбіті Москви, підсумовує автор.