"Анексований Росією півострів" поринув у темряву ". Якщо ситуація стане ще більш напруженою, чи кине Кремль виклик Заходу за допомогою прокладання до нього сухопутного коридору?", - пишуть Контракти.UA з посиланням на Bloomberg.

Конфлікт між Росією і Україною приймає новий зловісний поворот: зараз Крим платить ціну, наступним може стати Київ, йдеться в статті.

У минулі вихідні контрольований Росією півострів поринув у темряву - була зупинена більша частина поставок електроенергії, які забезпечують 80% електроенергії Криму.

"Таке відчуття, ніби потрапили в кам'яний вік", - говорить Володимир Гарначук, колишній кримський чиновник.

Читайте також: У Криму світло є лише у в'язницях, військових частинах і на білбордах з Путіним

Популярні новини зараз
Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також напередодні українська влада оголосила про тимчасову зупинку транспортного вантажного сполучення з півостровом, який залежний від товарообігу з України - до Криму. На думку берлінського аналітика Йорга Форбріг, ця напруженість може також розпалити боротьбу в Східній Україні.

"Президент Росії Володимир Путін, можливо, навіть розгляне питання про проведення повномасштабної військової операції для створення повноцінного сухопутного коридору до півострова шляхом захоплення великої ділянки території південно-східної України", - сказала Отілія Дханд, старший віце-президент консалтингової компанії Teneo в Брюсселі.

На думку експерта, досі Росія розцінювала політичні витрати такої операції такими, які переважують переваги. "Але якщо дії України призведуть до серйозної нестачі в Криму, то це може вплинути на "рівняння "в умах політиків у Кремлі", - сказала вона.