Представник Центру Разумкова Олексій Мельник пояснив газеті "День" чому українська влада не бореться за Крим.

Експерт аналізує причини, що спричинили блокаду півострова. За його словами, громадянська акція була продиктована тим, що люди вичерпали усі можливості вирішення цього питання цивілізованим, гуманітарним чи політичним шляхом, та були змушені вдатися до радикальних акцій.

"Видно, що українська влада за Крим не бореться. Бездіяльність влади, недовіра суспільства до неї спонукає до радикальних рішень - це погана тенденція, яка стосується не лише Криму", – цитує газета Мельника.

Водночас, на думку експерта, "цією блокадою було продемонстровано, що Росія - надзвичайно вразлива". За його словами, "підрив якихось двох опор та нездатність впродовж двох тижнів забезпечити життєдіяльність півострова свідчить про надзвичайну слабкість РФ".

Читайте також: Путін екстрено прибув в окупований Крим (фото)

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

"І це не єдине слабке місце, яке має бути використане, якщо ми хочемо відстоювати українську незалежність", - наголосив науковець.

Видання також пише, що крім обіцяної активістами морської блокади, експерт пропонує застосовувати інші способи впливу на Росію, зокрема притягувати до відповідальності іноземні компанії, які порушували режим санкцій щодо Криму.