Російські фахівці відпрацювали сценарії терактів на окупованій території Донбасу.

Як повідомляє прес-служба РНБО, таку заяву зробив секретар відомства Олександр Турчинов.

"На окупованій території російські спецслужби здійснюють підбір об'єктів масового скупчення людей: дитячі садки, навчальні заклади, житлові будинки, об'єкти інфраструктури та відпрацьовують сценарії організації терактів", - заявив він.

Чиновник підкреслив, що внаслідок терактів очікується така кількість жертв, як при трагедії малазійського Боїнга-777 рейсу МН17.

За традицією терористи звинуватять провідних політиків України в злочинах проти людяності, щоб ініціювати на міжнародному рівні питання про притягнення їх до відповідальності.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

На думку Турчинова, це відведе увагу громадськості від інформації по збитому "Боїнгу" і трибуналу, який Росія ветувала.

Читайте також: Наришкін пригрозив США "трибуналом" у відповідь на трибунал по Боїнгу

"Цей кривавий злочин планують організувати під виглядом ударів українських збройних сил у відповідь на численні провокації", - пояснив він.

Звинувачення України, на думку Турчинова, спрямоване на посилення міжнародної ізоляції.

Нагадаємо, що сьогодні офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова звернулася до всіх країн, які мають інформацію про авіакатастрофу малазійського "Боїнга" на території України, оприлюднити всі відомості.