Голова Держдуми Сергій Наришкін пригрозив США "міжнародним трибуналом" за "провокації" і "розорення інших держав" у відповідь на голосування в Радбезі ООН по трибуналу щодо катастрофи малазійського "Боїнга" в Донбасі.

Про це він написав у своїй колонці в "Российской газете".

Наришкін починає текст з роздумів про небезпечну природу серпня в світовій історії, згадуючи ядерні бомбардування Хіросіми і Нагасакі в 1945 році. Бомбардування Японії глава Держдуми порівнює із застосуванням проти російських військ хімічної зброї в Першу світову, а потім повертається до перерахування серпневих конфліктів і "рукотворних" подій: вторгнення загонів Басаєва і Хаттаба в Дагестан, конфлікт у Південній Осетії та Абхазії.

Всі ці події, на думку Наришкіна, стоять поруч з голосуванням у Раді безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу про катастрофу малазійського "Боїнга". Він повторює тезу російських дипломатів про те, що раніше через авіакатастрофи трибунали не створювалися, називає "головним ініціатором" голосування США і навіть каже, що "російське вето, по суті, врятувало репутацію Радбезу".

Читайте також: "Крим був мирно анексований Україною" - спікер Держдуми

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наришкін упевнений, що тепер питання про правосуддя для жертв торішньої авіакатастрофи "напевно будуть нав'язувати" в інших форматах, оскільки "рішення будь-якого рівня" нібито потрібно Білому дому в цілях підтримки нестабільності і "галасу". Нестабільність, в свою чергу, дає США "час для продовження старих і початку нових розбоїв", кінцевою метою яких є "розорення" економічних багатств інших держав.

Спікер Держдуми зазначає, що США розпалюють "антиросійські настрої" в Європі і ведуть "пропаганду" в Радбезі, посилаючись на канадського експерта з міжнародного права Крістофера Блека, який захищав обвинувачених у справах про геноцид в Руанді і війну в Югославії.

Наприкінці Наришкін пророкує проведення "міжнародного трибуналу", але не по краху "Боїнга", а за викладеними вище "фактами". "Буде такий трибунал, а не якийсь інший, - упевнений автор. - І ми з вами - до нього доживемо".

Минулого тижня Наришкін, який очолює "Російське історичне товариство", вимагав створити міжнародний трибунал по атомним бомбардуванням Японії.