У вересні Верховна Рада повинна розглянути й прийняти закон про сервісні центри і сервісні послуги, які передбачають зміну механізму видачі водійських посвідчень. Купити права більше буде неможливо. Про це повідомив у Facebook народний депутат Антон Геращенко.

Проте про особливості нововведень він не повідомляє.

"Позбавити корупції видачу водійських посвідчень дуже складно. Адже третина йдуть в автошколу навіть, не намагаючись вивчити правила й опанувати навики їзди. Зазвичай такі люди мають знайомих у ДАІ. Ті можуть організувати видачу прав навіть без присутності їхнього майбутнього власника", - говорить "Знай" Владислав ­Савенко, інструктор столичної автошколи "Омега".

Читайте також У Києві з "героями парковки" почав боротися евакуатор (відео)

Найдешевшим способом отримати водійське посвідчення, не маючи відповідних знань, це домовитися із інструктором чи директором автошколи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Ми таким не займаємося. Але переважна більшість автошкіл надають нелегально такі послуги. Дуже часто керують автошколами колишні працівники МВС, які мають хороші зв'язки в ДАІ. Вони передають гроші своїх учнів своїм знайомим, роблять певні позначки на документах, а даішники-екзаментори, приймаючи іспит з водіння, заплющують очі на всі огріхи. Коштує таке задоволення від 700 до 2 тисяч гривень залежно від області та автошколи", - розповідає фахівець.

На його думку, аби позбутися корупції при видачі водійських посвідчень, потрібно при Моторному транспортному страховому бюро створити відділ автоматизованого екзаменування і практичного.

"І не треба ніяких нових законів, нової системи. МТСБ зацікавлені у зменшенні аварійності, бо тоді менше коштів потрібно виділяти із страхового фонду. Якщо б їхні люди проводили екзамени, то сьогоднішній корупційний ланцюжок був би зруйнований", - припускає інструктор.