Дослідники стверджують, що велика частина кішок є лівшами і амбідекстрами, тобто однаково володіють як лівою, так і правою лапою.

Про це повідомляє портал лондонського видання The Guardian.

В експериментах вчених взяли участь 60 кішок. Тваринам пропонувалося діставати їжу із ємностей, в які могла поміститися тільки одна лапа. Тварина вважалося шульгою або правшею, якщо частота використання відповідної лапи перевищувала 75%.

Читайте також: Кішку взяли на службу в поліцію

Біологи з'ясували, що 23 кішки воліли користуватися лівою лапою, 25 тварин є амбідекстрами, тобто однаково добре володіють обома лапами, а правшами виявилися лише 12 кішок.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Серед людей ситуація зворотня: правші займають домінуюче становище, їх понад 80% населення планети.

В якості причини, що викликає таке неспівпадіння, вчені висувають теорію про відмінності у формуванні зв'язків між нервовими волокнами і областями мозку, що відповідають за моторні функції організму.