У Фонді держмайна України повідомляють про затвердження переліку зі 302 об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році. Водночас, як повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус, враховуючи те, що процес продажу державного майна в Україні не відбувається швидко, то продаж цих державних підприємств може затягнутися до 2017-го.

"Продавши 302 об'єкти державної власності, український уряд позбудеться від тягаря неефективних і збиткових державних підприємств", – сказав Білоус, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, до продажу залучать 127 об'єктів, що перебувають на балансі у Фонді держмайна України, ще 67 – в управлінні інших центральних органів виконавчої влади, 42 – в управлінні Міненерговугілля, 62 – Мінагрополітики і 4 – Держрибагенства.

Читайте також: Рада змінила очільників Антимонопольного комітету та Держмайна

"Проаналізувавши величезну кількість державних підприємств, ми не бачимо іншого шляху, як скоротити кількість стратегічних підприємств. Ми зараз над цим працюємо і найближчим часом повідомимо, які стратегічні об'єкти України будуть продані приватному сектору", – сказав Білоус.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Напередодні у Фонді держмайна заявили, що "Центренерго" і шість обленерго є пріоритетними для приватизації у 2015 році.