Верховна Рада зареєструвала законопроект, згідно з яким пропонується забезпечити створення та функціонування магазинів безмитної торгівлі Duty Free в зонах прильоту у пунктах пропуску через державний кордон - повідомляють "Українські новини".

Авторами документу є Олег Кришин ("Народний фронт"), Анатолій Євлахов, Максим Курячий (БПП), Тетяна Острикова ("Самопоміч"), Сергій Рибалка (Радикальна партія) і Сергій Євтушок ("Батьківщина").

Згідно з чинним законодавством, магазини Duty Free можуть бути розташовані тільки в зонах виїзду з України.

На думку депутатів, відсутність у громадян можливості користуватися послугами магазинів Duty Free при в'їзді в Україну змушує їх або купувати товари, виїжджаючи з території України з подальшим їх ввезенням при поверненні, або купувати такі товари в магазинах Duty Free на території інших держав.

Читайте також: Кабмін звільнив голову Державіаслужби Антонюка - міністр Пивоварський

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Замовляючи або купуючи товари в магазинах безмитної торгівлі, розташованих на території інших держав, покупці залишають за межами України значні обсяги фінансових готівкових коштів, в значній мірі у вільно конвертованій іноземній валюті, які могли бути залучені в економіку України", сказано у пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадуємо, що компанія Gebr.Heinemann (Німеччина) має намір відкрити два магазини Duty Free в аеропорту "Бориспіль" у 2015 році.