На закритій нараді Національної ради реформ Петро Порошенко запропонував відкликати закон "Про державну службу", який пройшов перше читання у Верховній раді й був схвалений Євросоюзом. Через неприйняття цього закону, Україна лишається понад ста мільйонів євро, які були готові надати європейці на перенабір та оновлення держструктур.

За даними співрозмовників Європейській правди, Порошенко наполягав на тому, що прийнятий в першому читанні закон, не задовольняє європейців.

"Президент сказав, що ЄС відкликав гроші, бо незадоволений текстом законопроекту... Гройсман сказав, що первинний текст закону був спотворений до невпізнання Кабміном і в нинішньому вигляді його приймати не можна", - цитує ЄП члена Нацради реформ від громадськості Даніїла Пасько.

У підсумку, президент та його прибічники вирішили відмовитися від цього проекту, а Гройсман запропонував створити нову робочу групу для розробки нового закону.

"Я встиг лише вставити два слова з вимогою не пропускати новий законопроект через уряд, аби знову не згаяти півроку. Значною мірою саме через цю жахливу історію з провалом реформи, яка є безумовним першим пріоритетом, 2015 рік буде названий роком змарнованих надій", - висловився член Нацради реформ Валерій Пекар.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: ЄС виділить 75 мільйонів євро на реформування держслужби

Сьогодні зранку Даніїл Пасько спростував ствердження Європейської правди стосовно спроб президента провалити реформу, звинуватив в цьому уряд, і пообіцяв пояснити ситуацію сьогодні на брифінгу.

Нагадаємо, що закон "Про держслужбу" з великими перепонами був проголосований у Верховній раді в першому читанні 23 квітня. Прийняти його вдалося з п'ятої спроби після обідньої перерви. Зі свого боку, у липні Євросоюз запропонував надати додаткові 75 мільйонів євро до 600-та, які були запропоновані раніше, саме на проведення відкритих конкурсів, тестування і оновлення кадрового складу всіх державних органів України протягом 2016 року.

З весни відповідальність за саботування прийняття закону перекидають один на одного уряд, Адміністрація президента та Верховна рада.