Машина швидкої допомоги та гамівна сорочка зустрічали сьогодні Віктора Шокіна біля Генпрокуратури. Активісти просять президента відправити генпрокурора до божевільні за відмову виконувати вимоги ЄС щодо візової лібералізації.

"Генпрокурор України фактично з'їхав з глузду. Замість виконання вимоги європейців замінити представників комісії з обрання антикорупційного прокурора, він написав листа до міністра закордонних справ, в якому каже про "ознаки кримінального правопорушення" у діях дипломатів, які фактично транслювали думку представників ЄС", - заявили організатори акції.

На акцію прийшли депутати Верховної ради, які пообіцяли підписатися за відставку Шокіна вже до кінця тижня. Активісти тримали в руках плакати "Шокін, узбагойся", "Залізна завіса імені Шокіна", "Без віз тільки на зону", "Шокіна під арешт".

"До генпрокурора вже немає рації звертатися, він абсолютно втратив зв'язок із реальністю. Його лист до Клімкіна став останньою краплею. Ми не здивуємося, якщо наступним кроком стане порушення справи проти посла ЄС Томбінського. Вимагаємо президента вгамувати свого генпрокурора, ми повеземо президентові гамівну сорочку, аби полегшити це завдання", - заявила під час акції виконавчий директор Центру з протидії корупції Дар'я Каленюк.

Нардеп Сергій Лещенко особисто обурився тим, що генпрокуратура досі не порушила кримінальну справу проти депутата Миколи Мартиненка, проти якого вже рік ведуть справу швейцарська та латвійська прокуратури за хабарництво.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Посол ЄС в Україні Ян Томбінський прямим текстом сказав, що призначення незалежного антикорупційного прокурора є ключовим моментом отримання безвізового режиму з Євросоюзом. МЗС лише транслювало позицію європейських партнерів, оскільки вони відповідають за цю роботу й вболівають за результати", - сказав Лещенко.

Читайте також: Шокін відмовився виконувати вимоги ЄС щодо візової лібералізації

Аби пришвидшити рішення президента щодо звільнення Шокіна, активісти пообіцяли поїхати до дому Порошенка.

"Цієї суботи Автомайдан поїде до дому Порошенка у Конча-Заспі, аби підштовхнути його до рішучих дій стосовно заміни генпрокурора. Шкода, що доводиться впливати на президента саме таким чином за півтора роки після революції гідності. Досвід показує, що біля власного будинку президент чую вимоги суспільства краще", - розповіла "Знай" активістка Автомайдану Катерина Будкова.

Після Гепрокуратури мітингувальники привезли гамівну сорочку до Адміністрації президента, де її взяв представник відомства.

Нагадаємо, що скандал навколо відмови Шокіна замінити своїх представників в комісії з обрання антикорупційного прокурора спалахнув цього тижня. В ЗМІ потрапив лист генпрокурора до міністра МЗС Павла Клімкіна, в якому Шокін вимагає назвати осіб, які розповсюджують інформацію, що "дискредитує органи державної влади" й пообіцяв порушити на них кримінальну справу.

Читайте за темою: Ціна призначення незалежного антикорупційного прокурора – $3 млрд від МВФ