Нацбанк України підготував проект постанови про отримання фізичними особами електронних грошей від нерезидентів.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

"НБУ розробив проект постанови "Про внесення зміни до Положення про електронні гроші в Україні ", який передбачає надання права користувачам - фізичним особам отримувати від нерезидентів електронні гроші, які випустив емітент-нерезидент", - зазначили у відомстві.

Дія документа буде поширюватися на фізосіб, які збираються отримувати електронні гроші, випущені емітентами-нерезидентами, через міжнародні системи інтернет-розрахунків, що входять до Реєстру платіжних систем.

Читайте також: ВР витратить 90 млн на комп'ютерну техніку для адмінбудівель

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Довідка. Емітент - нерезидент є особою, яка випускає електронні гроші (e-money) за межами України для їх використання в міжнародній системі Інтернет-розрахунків, відомості за якими значаться в Реєстрі платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.

Випускати електронні гроші може тільки банк. При цьому банк, який їх випускає, бере на себе зобов'язання щодо їх погашення.