Медичний туризм давно перестав бути примхою багатіїв, іноді це - життєва необхідність середньостатистичних громадян. Адже лікарі в високорозвинених країнах світу навчилися лікувати все - від раку до безпліддя, а також робити найсміливіші пересадки органів.

Наразі туристичні фірми надають на вибір "медтуристів" цілі тури. Зокрема, серед таких можна знайти пакети по загальній діагностиці та реабілітації, лікуванню раку, окремі тури по лікуванню серця, нирок, дихальної системи, очей та інших органів.

Що пропонують

Особливої ​​уваги заслуговують туристичні пропозиції "Пологи за кордоном" і "пересадка органів" з нетрадиційним, незвичним для України підходом.

Так, наприклад, при пологах в Німеччині породіллі пропонують келих пива або шампанського на вибір - для стимуляції виділення молока. У Британії майбутнім матерям при переймах дають ковтнути звеселяючого газу для розслаблення м'язів.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Азіатська медицина - це фантастика!

В Азії медицина зайшла настільки далеко, що може похизуватися приголомшливими результатами з трансплантології.

Зокрема, тайванські хірурги навчилися вирощувати відсутні у людині органи на її ж тілі, після чого їх пересаджують на потрібне місце, і пацієнт продовжує жити повноцінним життям без ризику відторгнення тканин.

Суть методу полягає у формуванні відсутнього в тілі органу з хрящів і тканин пацієнта. Зазвичай для цих цілей в руку, де багато судин, вшивають спеціальний балон - для розтягування шкіри. Через кілька тижнів в утворену "кишеню" викладають потрібної форми хрящ, який через деякий час обростає судинами і "оживає". Після цього новий орган вирізають і пришивають в потрібне місце.

Таким чином хірурги в Тайвані на пацієнтах виростили частину щелепи, повіку, кілька носів, вухо і навіть статевий член.

"Хірурги допомогли чоловікові, який через нещасний випадок позбувся статевого члена. Кілька місяців орган ріс у нього на руці. Результатом пацієнт залишився задоволений, адже форму і розмір підбирав сам, - розповів про результат операції тайванців завідувач відділом реконструктивної мікрохірургії та трансплантації тканин Інституту хірургії і трансплантології ім. О. О. Шалімова у Києві Сергій Галич у своєму інтерв'ю Взгляду.

Скільки коштує

За неофіційною статистикою, наведеною Корреспондентом, в 2013-2014 роках за кордон за медичною допомогою з України з'їздило близько 200 тис. "медтуристів". При цьому середній чек, виписаний українцеві закордонною клінікою, склав близько 5 тис. євро.

У той же час іноземці також нерідко обирають Україну для вирішення своїх медичних проблем. За спостереженнями лікарів, найчастіше в українські клініки звертаються громадяни країн Західної Європи, Азії, США і Великобританії. Адже зараз, коли гривня сильно знецінилася, іноземцям набагато вигідніше лікуватися в Україні, ніж удома.

Серед медичних напрямків найбільшою популярністю в іноземців в Україні користуються процедури штучного запліднення, стоматологічні послуги, лікування стовбуровими клітинами, кардіологічне та онкологічне лікування.

Щорічно до нашої держави приїжджає близько 50 тисяч іноземних "медтуристів". За лікування в українських клініках в середньому вони викладають близько 2,5 тисяч доларів, що майже в два рази менше, ніж наші співвітчизники платять за подібні послуги за кордоном.