На Прикарпатті розгортається гучний корупційний скандал. Фірма народного депутата України Олександра Шевченка виграла великий тендер на ремонт доріг в Івано-Франківській області, запропонувавши ціну на 70 млн. гривень більше конкурентів. При цьому депутат Шевченко тиснув на представників Укравтодору, лобіюючи інтереси власного підприємства, повідомляє Денис Казанський.

У 2015 році Івано-Франківська область отримала з державного бюджету на ремонт доріг безпрецедентну суму в 425 млн грн. Івано-Франківська область за якістю асфальтового покриття є однією з найгірших в Україні.

Натомість, до кошт з держбюджету також було виділено ще 100 млн. з фонду регіонального розвитку та 60 млн. з місцевих бюджетів - всього 600 млн грн. Виграла тендер компанія "ПБС", пов'язана з впливовим бізнесменом Прикарпаття, співвласником гірськолижного курорту "Буковель" Олександром Шевченком. В результаті значна частина суми, виділеної на виправлення ситуації з дорогами Прикарпаття, ризикує осісти в кишенях депутата Шевченка, так і не перетворившись на асфальт.

Шевченко, який обіцяв "найнижчу ціну та найвищу якість" виставив державі рахунок на 70 млн. грн. більше, ніж конкуренти. Подейкують, що й інша компанія - ТОВ "Автомагістраль", яка виграла тендер на ремонт ділянки дороги Стрий - Мамалига, запропонувавши на 10 млн. грн. більше конкурентів, також контролюється Олександром Шевченком.

Читайте також: Перед виборами Кличко заговорив про ремонт доріг

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, що тендер відбувся 14 серпня. За свої послуги "ПБС" запросило майже 326 млн. грн, у той час, як інший учасник розіграшу ПП "Дорлідер" за ремонт тієї ж ділянки виставило ціну в 262 млн. грн, ТОВ "ШляхБудЛім" - 300,6 млн грн грн, а ТОВ "Альтком" - 255 млн.