У київських медичних закладах вже скоро може з'явитися безкоштовний доступ до Wi-Fi. Про це повідомляє 5 канал.

Наразі затверджено умови конкурсу на реалізацію проекту серед приватних інвесторів.

Згідно з проектом, всі медзаклади столиці отримають точку безкоштовного дротового доступу до інтернету, зі швидкістю передачі даних, достатньою не лише для внутрішніх потреб організації, а й для роздачі Wi-Fi для відвідувачів і пацієнтів.

Читайте також: У Київраді встановили нову систему голосування "Рада-4"

"Окрім вигод для персоналу та відвідувачів, будівництво такої мережі створить платформу для організації єдиної інформаційної мережі всіх медичних установ Києва. Це, у свою чергу, відкриє можливість, при належному рівні інформаційної безпеки, виписувати рецепти в електронній формі, дистанційно записуватися на прийом до лікаря, а також оперативно обмінюватися інформацією між фахівцями в поліклініках і лікарнях як у Києві, так і за його межами", — зазначив Дмитро Турчак.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Перевагою проекту для інвесторів стане можливість монетизації трафіку за рахунок демонстрації користувачам громадських Wi-Fi мереж інформаційного контенту або білінгової системи. Наприклад, опціональне збільшення швидкості інтернету за певну плату, зазначає директор Дирекції соціально-гуманітарних проектів Київського інвестиційного агентства.

Наразі заплановано, що проект охопить 155 медустанов столиці.