Ціни на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької області почали встановлювати з розрахунку три російські рублі за одну гривню, хоча зарплати та пенсії у "ДНР" виплачують із розрахунку два рублі за гривню. Про це розповідають мешканці Макіївки, пише УНН.

У макіївських торгових мережах в основному продається продукція російського виробництва, тоді як на ринку можна зустріти і товари українських виробників.

За словами мешканців Макіївки, якість російської продукції у рази гірша від української, адже містить у собі велику кількість синтетичних добавок.

Так, найдешевший хліб на території "ДНР" коштує 12 рублів, за батон просять вже 18-19 рублів. Дуже підскочили ціни на м'ясо та м'ясні продукти. За кілограм свинини доведеться заплатити щонайменше 460 рублів, за сало — від 300 рублів, за кіло курячого філе — 212 рублів, сирокопчена ковбаса коштує від 700 рублів за кілограм, напівкопчена ковбаса — від 500 рублів за кілограм, найдешевша молочна ковбаса від 180 рублів за кілограм.

Читайте також: Росія збирається ввести ембарго на українські товари

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Літр молока коштує від 56 рублів, зернистий сир — 140 рублів за кілограм, твердий сир від 318 рублів, масло — 270 рублів, пакет сметани — 65 рублів. Кілограм картоплі коштує 24 рублі, кілограм помідорів — 40 рублів, огірки — 35 рублів за кілограм, баклажани — 44 рублі за кіло.

На алкоголь ціни також зросли. Найдешевшу пляшку пива можна купити за 30 рублів, горілку - від 70 рублів за півлітра, горілка "Путінка" коштує 192 рубля, вино - від 172 рублів, а коньяк — від 212 рублів.

Нагадаємо, з вересня російський рубль став єдиною обліковою валютою в "ДНР" та "ЛНР".