Вінницькі медики лікували 10-річного хлопчика від пневмонії, замість апендициту. Через втрату лікарями часу дитина померла.

Про це повідомляє 5 канал.

Мати хлопчика звернулась до правоохоронних органів. Однак поки не буде висновків судмедекспертів кримінальне провадження міліція відкривати не квапиться.

Тетяна Гринчик розповідає, що у її десятирічного сина Олега ніколи не було проблем зі здоров'ям. 26 жовтня дитині стало зле - почалася нудота та піднялася температура. Сімейний лікар діагностував апендицит та направив до районної лікарні у Тростянець. Там аналізи підтвердили діагноз. Проте оперувати не взялися - через відсутність відповідних фахівців.

Гринчик розповіла, що бригада медиків із Вінницької обласної лікарні прибула близько десятої вечора. Оглянули хлопчика та озвучили інший діагноз.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Зробили йому флюорографію, сказали, що це пневмонія, двостороннє запалення легенів, хоча він їм казав, що болить животик", - розповідає мама Олега.

До ранку стан дитини погіршився. Районні лікарі знов викликали обласних колег. Прибули вже інші медики, які підтвердили первинний діагноз – аппендицит. Вони вирішили терміново оперувати хлопчика.

Читайте також: У Рівному недбалі лікарі занапастили 5-річну дитину

Під час операції з'ясувалося, що у хлопчика вже почався перитоніт. За п'ять днів, не виходячи з коми, Олег помер. Його мати у цьому звинувачує медиків обласної лікарні. Мовляв, саме через те, що вони були проти доправлення хлопчика до Вінниці, було втрачено час. Лікарі ж наполягають - пацієнт був нетранспортабельним.