Польський суд виніс вирок українцеві, який розбив яйце о попереднього президента Польщі Броніслава Коморовського у 2013 році.

Як повідомляє Польське радіо, громадянина України засуджено на півроку позбавлення волі із перенесенням виконання вироку на 2 роки. Також засуджений має сплатити 2 тисячі злотих штрафу ($500), а також опублікувати вибачення за власний кошт у двох польських виданнях.

Вирок оголосив у п'ятницю, 4 грудня, суддя Окружного суду у Варшаві за відсутності Івана С., який не приїхав з України.

Суд визнав необов'язковою його присутність, оскільки його відповідним чином повідомили про судове слухання. Сьогодні суд відкрив засідання, вислухав обвинувальний акт і оголосив вирок.

Нагадаємо, що інцидент трапився в липні 2013 року у Луцьку під час візиту Броніслава Коморовського на вшанування 70-х роковин Волинської трагедії. В момент, коли польський президент розмовляв із місцевими жителями після богослужіння, молодий чоловік розбив на його плечі яйце. Охорона відразу повалила його на землю, після чого він був затриманий міліцією.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Софія Андрухович отримала престижну премію Джозефа Конрада

Через кілька днів після події український суд за хуліганські дії покарав Івана С. роком позбавлення волі умовно.

У своїх поясненнях зловмисник ствердив, що хотів висловити свій спротив проти розповсюдженої в польських ЗМІ думки, що Волинська трагедія "була геноцидом виключно польського народу, адже постраждали також українці".

Сам Коморовський свого часу закликав не надавати великого значення цьому інциденту.