Сьогодні, на честь Міжнародного дня боротьби із корупцією, у головному відділенні столичної "Укрпошти" влаштували перфоманс із Григорієм Сковородою та Лесею Українкою у головних ролях.

Професійні актори в образі відомих діячів, яких зображено на купюрах у сто та двісті гривень, закликали пристуніх "Не мовчати!" про корупцію.

"Важливо, щоб люди усвідомлювали, коли вони скоюють злочин. Хочеться, щоб це почув не лише простий народ, а і владна верхівка", - розповів Знай.ua один із учасників дійства.

Читайте також: ТОП-3 Майдани: проти чого сьогодні протестували під Радою (фото)

"Укрпошта" також представила конверт із написом "Не для хабарів!". Його відтепер можна придбати на всіх відділеннях пошти всього за п'ятдесят копійок.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Проблематику всім охочим пояснювали спікери події - виконавчий директор організації Transparency International Україна Олексій Хмара та виконуючий обов'язки гендиректора "Укрпошти" Ігор Ткачук.

Нагадаємо, 9 грудня 2003 року у мексиканському містечку Меріда відкрили на підпис Конвенцію Організації Об'єднаних Націй проти корупції. Дату Генасамблея оголосила Міжнародним Днем боротьби проти корупції.

Україна ратифікувала угоду 18 жовтня 2006 року. Караються, за документом, через хабарі, привласнення бюджетних коштів та відмивання корупційних прибутків.

За одним із положень конвенції, кошти повертають тій країни, звідки їх взяли у процесі корупційних дій.