Все більше жінок з анексованого Криму їдуть народжувати на материкову Україну. Чому так відбувається з'ясовує "Україна молода".

Газета пише, що за словами медиків, кількість вагітних пацієнток із Криму, що їдуть в Херсонську область на пологи, різко збільшилася після початку енергоблокади анексованої території. Особливо багато породіль із Симферополя та Джанкойського району Криму в Генічеську.

"До нас їдуть жінки, які не захотіли міняти паспорт України на російський документ. З цієї причини ми нікому з них не відмовляємо, приймаємо усіх. Самі породіллі кажуть, що не хочуть, щоб їхні діти народжувалися на території анексованого півострова, а отже автоматично ставали громадянами Росії", – цитує газета головного лікаря Генічеської районної лікарні Ельдара Фетієва.

Крім того, самі жінки відзначають досить високий професійний рівень українських лікарів та меншу суму грошей, яку їм доводиться витрачати на пологи, незважаючи на складну дорогу з Криму до Херсонщини, пише газета.

Окрім цього, усі жінки, що мешкають в Криму та мають українське громадянство, отримуватимуть допомогу від України після народження дитини, а ось у Росії ці гроші породіллям не виплачують, повідомляє газета.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Новий грип вбиває молодь – Київська СЕС

Так, за словами однієї з мешканок Сімферополя, вона переїхала в Київ, де лягла в пологовий будинок на збереження. Скоро повинна народити втретє. "Вирішили з чоловіком зберегти українське громадянство. Паспорти не міняли, але з Криму переїжджати не збираємося. Наша сім´я вирішила народжувати в столиці, щоб отримати виплати на дитину. За третього отримаємо майже 120 тисяч гривень", - розповіла жінка. Троє її вагітних подруг-кримчанок теж планують народжувати на материковій частині України: двоє у Херсоні, одна - у Львові.