Суддю Суворовського районного суду міста Одеси Костянтина Бобовського взяли під варту.

Такий розвиток подій став можливим після того, як Вища рада правосуддя задовольнила відповідне клопотання ГПУ, передає Hromadske.

Повідомляється, що суддя підозрюється у вимаганні та отриманні хабарів від учасників справ, які він розглядає.

У Генпрокуратурі пояснили, що утримання під вартою Бобовського не дасть йому тиснути на свідків і скористатися зв'язками в правоохоронних органах для того, аби уникнути відповідальності перед законом. На думку слідчих, суддя, опинившись поза межами СІЗО, може змінити чи взагалі знищити всі докази та пресувати колег, на яких перерозподілена справа Бобовського.

Не виключають у прокуратурі, що суддя може втекти за кордон і там переховуватися від слідства.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Історія з арештом одеського судді стала першою, коли Вища рада правосуддя розглядала питання надання згоди на утримання судді під вартою. Раніше, до реформи судочинства, недоторканість суддів залишалася в компетенції Верховної Ради.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Вища рада правосуддя продовжила термін відсторонення від виконання обов'язків судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова.