Співробітників "Київпастрансу" підозрюють у корупційних оборудках.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі СБУ.

В ході 29-ти обшуків та перевірки документації силовики виявили, що посадовці підприємства привласнили собі чималі суми – близько 30 мільйонів гривень.

Отримували неправомірну вигоду в основному на закупівлях запчастин та палива. Для цього укладали цілий ряд фіктивних домовленостей, вказуючи значно завищений тариф. Щоб не привертати увагу, частину ресурсів переводили у готівку, а інша – залишалася на рахунках.

Тепер співробітників "Київпастрансу" звинувачують у злочинах одразу за двома статтями: ст.191 КК України (зловживання службовим становищем, привласнення майна) – карається тюремним терміном від 5 до 8 років.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Згідно другої :ст.209 – відмивання доходів в особливо великих розмірах, їм загрожує конфіскація майна та обмеження волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у приміщеннях "Київпастрансу" почалися обшуки. Фінансову та господарську звітність перевіряли співробітники прокуратури, а також силовики. Деяких посадовців підприємства підозрюють у корупційній діяльності.