Київ, 28 листопада, у головній залі Київської міської державної адміністрації відбувся фестиваль українських start-up проектів Pioneers Kyiv. Спонсорами проекту були компанія Eltrino LLC та іHUB. "Знай" було інформаційним партнером заходу. Зокрема, фестиваль передбачав організацію конкурсу на кращий start-up. Переможці конкурсу отримають білети на світовий фестиваль Global Pioneers у Відні, де учасники мають реальну змогу отримати фінансування на реалізацію своєї ідеї.

Фестивалі Pioneers проводяться по всьому світі. Українську естафету прийняли Сергій Лисак –CEO Eltrino, а також Ілона Пшеславська та Олена Кульбич. Саме вони організували вже другий за рік фестиваль Pioneers.

На фестивалі представлена велика кількість проектів, які охоплюють різноманітні сфери: від інноваційних торгівельних майданчиків до програм які можна використовувати у сфері АПК.

"Мета проекту - розвиток українського бізнесу. Україна та українські програмісти мають величезний потенціал до розвитку. Цей фестиваль є певним містком між українськими розробниками оригінальних продуктів та потенційними інвесторами. Ми проводимо кропітку роботу щодо відбору потенційних учасників. Просто часто розробники пропонують ідеї, які фактично є плагіатом чужих проектів." - співорганізатор заходу Ілона Пшеславська.

"Знай" спілкувалось окремими учасниками заходу:

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Василь Сасін – "Yapan"

- Скажіть що таке проект "Япан", що він може запропонувати?

Це унікальна торгова площадка, де будь-який користувач може розмістити замовлення на будь товару чи послугу, і будь-який продавець може підписатися на розсилку та отримувати суто певні замовлення згідно своєї спеціалізації. Зараз переважають пасивні продажі. Тобто розміщуються послуги, і продавці чекають, поки покупці знайдуть їх товар. "Япан" працює у сфері активних продажів.

Роман Бєлкін –"Cardiomo family"

- Що Ви представляєте?

Пристрій, який дає можливість старим людям відслідковувати свої кардіо ритми. Якщо вони виходять за межі норми, пристрій дасть сигнал людям і вони вчасно можуть звернутися до лікаря. Крім того пристрій посилає результати на гаджети родичів або дітей, тобто вони можуть також вчасно зреагувати і в цілому бути більш спокійні за своїх батьків.

Олексій Фісун - "Comics"

Додаток дає можливість посилати релевантні емоції. Часто, ми посилаємо "смайли" і вони не відображають, або не зовсім точно відображають емоції які ми бажаємо передати. За допомогою нашого додатку, ви зможете взяти Ваш смартфон, подивитися в камеру, і наш считає вашу емоцію, і видасть релевантний ексклюзивний "смайл". Проблема в тому, що за останні 10 років, не з'явилися нові смайли, все залишилося на рівні ICQ стандарту.

Читайте також: В Естонії випробували мережу в 100 разів швидшу за Wi-fi

Андрій Булавінов – "Mymobstr"

Програма - сервіс відеострімінгу. Особливість програми, полягає в тому, що вона заточена для запису і стріму відео безпосередньо в засоби масової інформації. ЗМІ замовляє відео, додаток фіксує час, автора, і локацію. Акцент на людей з телефонами підключеними до мережі. Наша мережа наразі складається з 150 ексклюзивних користувачів яка постійно зростає, проекти 1.5 місяці.

Андрій Селезньов – "Petiole"

- У чому суть проекту?

Додаток створено для аграріїв. 1) Оцінює ефективність хімікатів-стимуляторів зростання. 2) можна дивитися динаміку розвитку рослин в період вегетації. Тобто ми можемо побачити чи варто зберегти поле, перезасіювати, або міняти хімікати. Це здешевить можливі витрати. Можна швидше приймати правильні рішення, а не як зараз "агроном вийшов у поле, подивився на блакитну далечінь, і вирішив - засівати" або навпаки "вийде в поле чисте уранці, вдихне повітря кристального і вирішить -залишити поле". І це все дуже не точно, і призводить до втрати грошей, а з пристроєм Petiole все швидко і точно.

Андрій Двояк – "Preply"

"Preply" це торговий майданчик для репетиторів.Тобто на нашому сайті, репетитори можуть запропонувати свої послуги, а потенційні учні знайти репетитора. Також даємо репетиторам засоби для покращення та полегшення процесу репетиторства – вони мають віртуальний кабінет, з широким вибором інструментів. Ресурсу вже 2 роки, кількість репетиторів більш ніж 14 тисяч.

Це далеко на повний список учасників та проектів які були представлені на фестивалі Pioneers Kyiv. "Знай" у наступних репортажах дізнаєтесь більше про фестиваль та про його учасників.