Для того щоб в 1927 році вперше перетнути Атлантичний океан Чарльзу Ліндбергу знадобилося 33 години 30 хвилин і 29,8 секунди. У наш час прямі польоти великих реактивних літаків тривають сьогодні близько шести з половиною годин. Надзвукове повітряне судно Concorde, виведене на даний момент з експлуатації, могло зробити це за три з половиною години.

Канадський інженер і винахідник Шарлем Бомбардьє пропонує новий концептуальний літак. Він, теоретично, зможе перелетіти через Атлантику всього лише за 40 хвилин.

Літак отримав назву Skreemr. У його конструкції буде використана комбінацію з трьох технологій для розгону. Зокрема, ракети, реактивні двигуни і рейкова електромагнітна гармата.

Спочатку повітряне судно буде розганятися уздовж спеціальної смуги. Цей процес буде чимось нагадувати зліт літаків з авіаносця, які розганяються за допомогою електромагнітної катапульти.

Читайте також: Для багатіїв створили повітряний корабель майбутнього

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Після цього Skreemr запустить власні ракетні двигуни, які ще сильніше прискорять його. Реактивні двигуни включаться, як тільки літак досягне надзвукової швидкості. Це дозволить розігнатися йому до швидкостей, в чотири рази вище швидкості звуку.

Інженер створив конструкцію, яка зможе витримати швидкість до 10 Махів.

Skreemr, згідно з проектом, зможе перевозити на борту 75 пасажирів. Внутрішні системи судна будуть живитись від електрики магнітної котушки, а також водневими паливними елементами.

Але Бомбардьє визнає, що подібний літак чи з'явиться в небі над Атлантичним океаном вже в цьому столітті.