Британські пілоти-екстремали здійснили перший у світі синхронний політ крізь будівлю. Вони використали легкомоторні літаки Xtreme Air XA41.

Про це повідомляє Телеграф.

"На літаках вони синхронно пролетіли через порожній ангар, розташований в Північному Уельсі, на швидкості більше 300 км/год і на висоті менше метра від землі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: NASA показало "плювок Сатани" на Сонце (відео)

Політ потребував складного маневрування і точного управління, розповіли пілоти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Від стелі ангара літаки відділяло менше двох метрів простору і приблизно по 10 метрів - від стін будівлі. Тож будь-яка найменша похибка в розрахунках могла призвести до трагедії.

Літаки Xtreme Air XA41 на світовий ринок постачає спільне німецько-китайське підприємство Helipark GmbH. Існують дві моделі літака: одномісний XA41 і двомісний ХA42. Ці літаки є єдиними в своєму класі, які повністю складаються з карбоноволокна.