Так званий віце-прем'єр кримського уряду звинуватив лідерів кримськотатарського Меджлісу в причетності до вербування українських мусульман в ряди терористичної організації "Ісламська держава". Пише агентство "РИА Новости".

"Сьогодні Меджліс є ядром, яке мобілізує навколо себе людей різних національностей, прихильників вкрай радикальної релігійної ідеології. Джемілєв є тим, хто сьогодні в Україні причетний до вербування радикалів в ІГІЛ", - говорить Руслан Бальбек.

Читайте також: В Сирії Росія позбавлятиметься від "бандюків з Донбасу" - Джемілєв

Він також звинуватив Джемілєва в заохоченні розвитку на півострові радикальних релігійних сект, войовнича ідеологія яких була чужа більшості кримських татар.

Бальбек заявив, що Джемілєв заохочував участь кримських мусульман в ІГІЛ, щоб потім використовувати їх військовий досвід для підривної діяльності в Криму.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Як повідомлялося раніше, член парламенту Йорданії Мазен Далаін заявив, що в Харкові працюють вербувальники терористичної організації "Ісламська держава".