В Київській спілці ветеранів АТО показали запис, на якому видно чим займалися "тітушки" за десять хвилин до конфлікту, внаслідок якого загинув військовий 31-річний Артем Приходько.

Артур Бірюк, Євген Корнейко та Вадим Козаченко влаштували розправу над відвідувачами сусіднього ресторану. Це сталося в ніч на 27 вересня на столичній Борщагівці.

"Нам передали це відео. На ньому добре видно, що роблять ці спортсмени. Аби всі розуміли, в якому стані вони підійшли до наших бійців. Нам відомо, що ці особи брали участь у боях без правил", - уточнюють ветерани.

Пояснюють, що всі спекуляції про те, що бійку могли провокувати військові, необхідно відкинути.

"Це злочинне угруповання, яке тероризувало півтора роки район. Ми постійно отримуємо скарги на них. Ці люди стріляли навіть в працівників міліції, але чомусь кримінальні справи проти них не були порушені", - додають.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Матеріал по темі: Син хотів повернутися на війну - мати вбитого "тітушками" бійця АТО

Один з підозрюваних – Вадим Козаченко наступного дня сам прийшов і здався до міліції. Бірюк та Корнейко переховуються. Що саме говорить на допитах затриманий – невідомо.

"Ми не знаємо, бо від міліції не можемо отримати відповіді. Кримінальні провадження відкриті за статтями "Вбивство", "Хуліганство" та "Смертельне ДТП". Це було саме вбивство, адже на нашого побратима наїхали, триста метрів тягнули під колесами автомобіля, розуміли, що там людина, але не зупинилися", - каже адвокат родини Артема Ілля Костін.

Дуже дивує учасників АТО позиція міліції. Окрім паперової роботи, кажуть, не робиться нічого для затримання підозрюваних.

"В перші дні Бирюка и Корнейко можна було знайти. Але через відсутність взаємодії між новоствореною поліцією та працівниками МВС цього не сталося. Ми проводимо власне розслідування. Знайшли всі автомобілі, на яких члени банди переміщаються по місту, і передали їх до правоохоронних органів", - додають.

Читайте також: Женя, здайся! - родичі через ЗМІ звернулися до підозрюваного у вбивстві

Військові радять злочинцям здатися. Кажуть, що так ті можуть зберегти собі життя.

"Маємо інформацію, що їхні покровителі вирішили їх більше не захищати. Після того з Бірюком та Корнейко може щось статися, а звинуватять в цьому нас", - уточнюють в Спілці.

Ветерани АТО на зустрічі із міліціонерами ходять, як на роботу. Хлопці обіцяють, що ніколи не припинять шукати вбивць. В міліції кажуть, що справу розслідують. Але просять громадськість допомогти із розшуком підозрюваних.

"Керівник Святошинського райуправління міліції Ігор Кучма надав номер власного мобільного телефону для цілодобового координування роботи щодо розшуку зловмисників", - повідомляє прес-служба МВС.