У Службі безпеки України запевняють, що українська сторона готова передати 10 осіб у рамках переговорів щодо обміну полоненими, однак друга сторона зриває цей процес.

"Вже кілька тижнів українські органи, що займаються звільненням заручників, готові були передати людей, які ототожнюють себе з "ЛНР" і "ДНР", тій стороні. І ми вже почали обговорювати деталі передання. Але, на жаль, переговори зривають", – сказав агентству "Інтерфакс-Україна" радник глави СБУ Юрій Тандіт. Він прокоментував інформацію про те, що нібито саме з вини української сторони зірвано запланований на п'ятницю, 16 жовтня, у "ЛНР" обмін полонених за формулою "5 на 10 осіб".

Він наголосив, що українська сторона готова була передати 10 осіб, однак цього не сталося, і вини України в цьому немає.

Читайте також: "ДНР" роззброює і бере в полон своїх бойовиків

"Триває інформаційна війна. Ми передаємо тих, кого можемо передати. Але вони не хочуть забирати своїх людей, намагаються грати в свою гру", – сказав Тандіт. При цьому він додав, що представники "ДНР/ЛНР" не приймають самостійних рішень, через що і виникають такі ситуації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше російські ЗМІ повідомили, що обмін полоненими між "ЛНР" і українською стороною за формулою "5 на 10" відкладено з вини влади України.