Сьогодні День української писемності відзначили написанням Міжнародного диктанту єдності. В Україні до акції долучились відомі особистості, політики та артисти.

Про це пише espreso.tv.

"Як правило, текст, який диктор читає в прямому ефірі двічі, – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Укранський диктант писатимуть в Китаї та Австралії

Згідно інформації, він складається із близько 150 слів.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

У аудиторії Національного університету Шевченка до написання долучилися Віктор Павлик, Галина та Леся Тельнюк, Іван Леньо та Володимир Шерстюк із Kozak System.

Також за диктантом було помічено Вадима Красноокого із Mad Heads, Василя Шкляра, Сашка Лірника, Ірен Роздобудько, Тетяну Пискарьову, Володимира Бугрова.

Були тут і Тарас Тополя із відомого гурту "АнтитілА" та легендарна Анжеліка Рудницька.