Захист росіян Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва, яких звинувачують у нападі на ЗСУ, виступає проти того, щоб долучити до справи відео, на якому вони кажуть, що є російськими солдатами.

Звинувачення наполягає на протилежному, передає ВВС Україна із зали суду, де у вівторок, 17 листопада, розглядається справа.

Адвокати стверджують, що свідчення на відео давалися під тиском й знімалися неназваними особами, що суперечить правозахисним нормам і конвенціям.

На відео Олександр Александров і Євгеній Єрофеєв стверджують, що є діючими російськими військовослужбовцями.

Водночас свідок у справі - сержант розвідроти 92-ї бригади, - під час перерви розповів журналістам, що особисто затримував росіян у травні. Тоді вони, за його словами, заявляли про те, що є розвідниками російських Збройних сил.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Суддя сказав, що вирішить, чи допустимим є використання відео як доказу за підсумками цього судового розгляду в цілому.

Читайте також: Суд не визнав Александрова і Єрофеєва військовополоненими

Прокуратура України стверджує, що затримані є діючими військовими ГРУ Генштабу РФ, у чому вони раніше самі зізналися.

Затримані це заперечують. У міністерстві оборони Росії заявляють, що Єрофеєв і Александров звільнилися з військової служби раніше. Росія також послідовно заперечує участь своїх військових у боях на сході України.