В Національному військово-історичному музеї відкрилась виставка "Війна на Донбасі: травень 2014 – лютий 2015". Там зібрали бойову техніку з поля бою, що доводить присутність російських військ на Сході України.

Про це йдеться в сюжеті каналу "UA Перший".

Працівники музею - люди, які особисто брали участь у так званому "зеленому коридорі" під Іловайськом. Вони власноруч збирали речі, артефакти, каски, телефони, які загиблі бійці залишили на полі бою.

"Основна задача була - зібрати тіла загиблих, а потім вже, в останню чергу, все що було поруч. З цього і зробили експозицію - з речей, які зібрали на полі бою. Це в основному територія Саур-Могили, Іловайська і всі населені пункти навколо нього. Тобто, так званий Ілловайський котел", - розповів співробітник музею Павло Нетьосов.

Читайте також: На Донбасі знайшли останки понад 560 бійців АТО

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Виставка налічує кілька тисяч експонатів, серед яких - танк ІС-3, який у червні 2015 зняли із постаменту у місті Костянтинівці сепаратисти, а вже потім його було доправлено в київський музей.

Також при вході стоїть доказ присутності російських військ в Україні - ракета реактивної системи залпового вогню "Смерч".

В музеї представлені рештки речей 92-ої механізованої бригади, особисті документи із місця загибелі, техніка.

Найбільше речей зібрали на території, підконтрольній сепаратистам.