Волонтери з Клубу Молодих Реформаторів звернулися до українців із проханням допомогти грузинам, які постраждали в наслідок повені.

"Просимо усіх небайдужих допомогти братському народу, так само як вони допомагали і допомагають нам у наші найскрутніші години! Фонд WeHelp вже врятував життя більш ніж 30 людей і зараз хоче підтримати постраждалих фінансово", - йдеться у зверненні активістів.

За офіційними даними, протягом повені 13 червня в Тбілісі загинуло 12 людей, десятки зникли безвісти. Стихія завдала шкоди більш ніж на 25 мільйонів доларів. Знищено місцевий зоопарк та притулок для бездомних тварин.

"В першу чергу необхідно допомогти тим, хто залишився без житла. Їм потрібні одяг, їжа та тимчасове житло. Саме для цього ми й почали збирати кошти", - розповів "Знай" координатор Ліберального клубу Іло Глонті.

Читайте також: Україна допоможе постраждалій Грузії

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Після розміщення безхатченків знадобиться техніка для розчищення, бо людям бракує навіть звичайних лопат", - наголосив Глонті.

Перша черга допомоги - фонд WeHelp збирає 20 тисяч ларі (приблизно 10 тисяч доларів США). За кілька годин з початку вдалося зібрати понад тисячу.

"Навіть п'ять доларів (100 гривень) буде достатньо щоб допомогти постраждалим! Ви можете зробити це на нашій сторінці. Допоможемо Тбілісі і об'єднаймося для подолання цієї трагедії!", - закликають активісти.