Ще кілька років тому китайська і тайська кухні були не сильно популярні серед киян. Інтерес до східних страв обмежувався численними японськими ресторанами і доставками суші, а таємниче слово «вок» і зовсім знали одиниці.

Але зараз жителі столиці поступово відкривають для себе різноманіття китайських, в'єтнамських та інших східних страв. Попит, як відомо, народжує пропозицію, тому в місті відкривається все більше ресторанів і закусочних, які ці самі страви пропонують. Портал Знай.ua побував в деяких з них і поспішає поділитись враженнями.

Ми не мали на меті прорекламувати ці заклади або, навпаки, вилаяти. Всі заклади були обрані або за рекомендаціями друзів і знайомих, або зовсім випадково. Хіба що, вибирали місця в центрі міста, куди може випадково зайти будь-який киянин або турист.

Wok2Go

Де: вул. Басейна 23/52 (вхід з Шовковичної)
Почім: 100-130 грн

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Wok2Go - це невелика закусочна, де готують прості, але ситні блюда азіатської кухні, з ухилом в тайську. Меню не дуже велике, в наявності до десятка видів супів, кілька салатів і страви з локшиною і м'ясом. Ми вибрали яєчну локшину Пад Сі Ю з куркою.

Вердикт: Порція досить велика, так що ані салат, ані суп вам вже не знадобляться. Тайські страви зазвичай дуже гострі, так що будьте обережні. Назва закладу не обманює, адже готують локшину тут же у воці - глибокому китайському блюді. Невеликий вибір страв компенсується цілком доступними цінами.

Kitaika

Де: вул. Златоустівська, 16
Почім: 130-230 грн

По всьому видно, що власники Kitaika намагалися з одного боку передати атмосферу звичайної китайської їдальні з пластиковими стільцями, але з іншого - зробити це так, щоб відвідувачам було зрозуміло, що це все-таки не їдальня. Велике світле приміщення, в кінці якого можна через скло поспостерігати за роботою кухарів. Меню досить велике. У «Китайці» можна з'їсти і тайський суп Том Ям, і в'єтнамський Фо Бо, і класичний китайський рис з яловичиною. Його ми і спробували.

Вердикт: Дивно швидке обслуговування можна пояснити тим, що в розпал буднього дня відвідувачів майже не було, але все одно поставимо плюс. Порція велика, але за смаком рис був схожий на звичайний плов з м'ясом. Соєвий і гострий соуси принесли окремо, але все-таки спецій явно не вистачало. В інтернеті відвідувачі періодично лають «Китайку» за невідповідність класичним східним рецептами. З іншого боку, цей заклад припаде до смаку вегетаріанцям, пескетаріанцам і іншим людям, що дотримуються особливої дієти. Тут вони точно знайдуть, чим пообідати.

«Китайський привіт»

Де: вул. Івана Франка, 7
Почім: 120-270 грн

Найбільш атмосферне місце. По-перше, в «Китайському привіт» переважно азіатський персонал. А по-друге, до інтер'єру і оформлення власники підійшли з розумом. Це було єдине місце, де нам принесли не звичайні тонкі одноразові палички, які постійно загрожують залишити в їжі тирсу, а нормальні товсті прилади з хорошого дерева.

Вердикт: Суп з локшиною Дан-дан гідний найвищих оцінок, але несли його неймовірно довго. Ще довше довелося чекати, поки принесуть чек. І це, якщо врахувати, що відвідувачів було не так вже й багато, а офіціантів - достатньо. У якийсь момент клієнтам навіть почали приносити рисові чіпси, як вибачення за очікування. Робимо висновок. У «Китайському привіт» смачно і приємно, але рекомендуємо запастись терпінням.

«Дю Лонг»

Де: бул. Тараса Шевченка, 46В
Почім: 200-400 грн

Один з досить старих і відомих китайських ресторанів. «Дю Лонг» досить сильно відрізняється від більш сучасних закладів, на кшталт «Китайки» або «Китайського привіту». Червоні стіни з золотими драконами дають зрозуміти, що ми прийшли в серйозне місце. Ціни тут теж серйозні, але і меню неймовірно велике. Так що краще заздалегідь знати, чим ви хочете пообідати, адже вибирати можна нескінченно. Ми зупинилися на смажених пельменях.

Вердикт: всі плюси і мінуси класичного ресторану. Великий вибір, але довге обслуговування і постійний регіт з банкетного залу. У «Дю Лонг» варто йти ґрунтовно, з великою компанією або на тривалу вечерю. Забігти сюди просто перекусити явно не вийде. Зате всі рецепти автентичні.