До Чехії прибули перші 20 одиниць бронетехніки збройних сил США. Це передовий загін, який перевірить стан траси для руху основних сил американської армії у напрямку до Угорщини. Про це 9 вересня повідомляє чеський портал Ceskenoviny.

До складу колони входять бронетранспортери "Страйкер" (Stryker), бронемашини "Хамви" (HMMWV), військові вантажівки і бензовози.

Американська техніка рухається з баварської бази військ США в Угорщину для участі у навчаннях "Хоробрий воїн" (Brave Warrior). Вже 14 і 15 вересня транзитом через Чехію проїде велика колона американських військ у складі 150 одиниць важкої техніки і 550 чоловік особового складу.

У свою чергу, в Естонію прибули надсучасні американські винищувачі "Раптор"

Винищувачі F-22 "Раптор" є на сьогоднішній день найдорожчими літаками у своєму класі.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Читайте також: Президент Чехії закликав допомагати "працьовитим українським біженцям"

Радник прем'єр-міністра з безпеки Каадрі Пеетерс зазначила, що це є сигналом про відданість США інтересам безпеки Балтійського регіону.

Нагадуємо, що в Одесі проходить серія українсько-американських військових навчань Sea Breeze-2015. Вони стартували 31 серпня і завершаться 12 вересня. У них, крім Києва і Вашингтона, беруть участь ще близько десятка країн. Тема навчань - проведення багатонаціональної операції з безпеки в регіоні, охопленому кризою.