Європейський парламент прийняв резолюцію з вимогою звільнити українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка, передає канал "112".

Європарламент рішуче засудив незаконний вирок і тюремне ув'язнення Сенцова і Кольченка та закликав РФ негайно звільнити їх і гарантувати їм безпечне повернення в Україну.

У документі також міститься вимога звільнити і повернути на батьківщину естонського контррозвідника Эстона Кохвера, який був незаконно викрадений на естонській території.

Парламентарі вимагають негайного розслідування показань засуджених про застосування до них катувань, а також просять зробити це розслідування відкритим для міжнародних експертів.

Читайте також: Адвокати Сенцова подали позов проти російських телеканалів

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У резолюції містяться заклики до "звільнення всіх незаконно затриманих громадян України, у тому числі Надії Савченко, у відповідності з узгодженим пакетом заходів щодо реалізації Мінських угод і зобов'язанням сторін звільнити всіх заручників і всіх, хто був затриманий у зв'язку з конфліктом в Україні.

Нагадаємо, 25 серпня у Росії українці Олег Сенцов та Олександр Кольченко були засуджені до 20 та 10 років ув'язнення відповідно через "звинувачення у тероризмі".