США попереджають, що часте використання Росією свого права вето в Раді Безпеки ООН загрожує легітимності міжнародного органу.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Зазначається, що США та інші країни-однодумці можуть втратити довіру до Радбезу ООН та почати діяти самостійно.

Попередження прийшло напередодні 70-річчям ООН і в той час, коли Рада Безпеки стикається з кризою в Сирії. Міжнародному органу не вдалося узгодити дії для зупинки кровопролиття. Навіть у той час, коли загинули понад 220 тисяч сирійців.

Росія використовувала своє право вето чотири рази. Зокрема, для блокування резолюцій щодо Сирії. Кремль вважає її загрозою для свого союзника сирійського президента Башара Асада.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Росія також перешкоджала міжнародним діям відносно війни в Україні. Саме вона є стороною конфлікту. Росія окупувала Крим і провела таємну військову кампанію по підтримці сепаратистів на Донбасі.

Читайте таокж: Росія не довіряє США і відмовилася зустрічатись в "нормандському форматі"

"Якщо так буде продовжуватися, і не тільки у випадку Сирії і України, тоді з'являється ризик для статусу Ради Безпеки, авторитету і його функції міжнародного арбітра в питаннях безпеки, до якого потрібно звертатися", - наголосила постійний представник США в ООН Саманта Пауер.

Франція пропонує запровадити механізм блокування вето постійних членів Радбезу ООН. Це стосуватиметься тих випадків, де мова йде про геноцид або масові звірства. Відповідне нововведення підтримали багато постійні члени Радбезу ООН. Тільки Росія висловилась категорично проти цього.