Посла Польщі в Росії Катажину Пелчинську-Наленч викликали в МЗС Росії з приводу осквернення в місті Ґміна Мілейчице могил радянських солдатів.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

"25 вересня в МЗС Росії викликали посла Польщі в Москві К. Пелчинському-Наленч, якій висловили рішучий протест у зв'язку з оскверненням невідомими вандалами більше 50 надгробних плит і пам'ятників на могилах радянських солдатів на кладовищі в місті Ґміна Мілейчице, де поховано близько 1,6 тис. воїнів Червоної армії, загиблих на польській землі в роки Другої світової війни ", - повідомило відомство.

Згідно з повідомленням, Росія вимагає відновити зруйновані пам'ятники. Також від поляків зажадали офіційних пояснень з даного інциденту.

Читайте також: Сейм схвалив створення в Польщі протиракетної бази США

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

При цьому прес-секретар МЗС Польщі Марцін Войцеховський у свою чергу підкреслив, що Варшава засуджує будь-які прояви вандалізму на військових кладовищах.

"Інцидент в Ґміна Мілейчице розслідує поліція і Рада охорони пам'яті боротьби і мучеництва", - написав він у своєму мікроблозі Twitter.

Нагадаємо, Радіо Бялосток повідомляло, що в населеному пункті Ґміна Мілейчице в Семьятіцком повіті на сході Республіки осквернили понад 50 могил червоноармійців. На надгробних пам'ятниках вандали розбили червоні зірки.