Нижня палата парламенту Польщі схвалила угоду про створення ракетної бази США в місті Редзіково, яке розміщується на півночі країни.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Відповідне рішення про укладення угоди з США підтримали 422 з 460 польських депутатів. Проти цього були три народні обранці. Ще п'ятеро утрималися.

Планується, що будівництво ракетної бази почнеться в наступному році. Завершать її спорудження у 2018 році. Там розмістять американські ракети середньої дальності SM-3.

ЧИтайте також: Керівник "Хезболли" похвалив Росію за військову допомогу Сирії

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Угода про створення бази в Редзіково США підписало з Польщею ще п'ять років тому. Її основне призначення це захист європейських союзників США. Зокрема, від балістичних ракет країн-ізгоїв - КНДР і Ірану.

Проект бази в Редзіково з'явився після того, як у вересні 2009 року Барак Обама відмовився від розміщення системи ПРО в Польщі та Чехії.